Schlattmann: kijken met een traumasensitieve bril.Integratieve gehechtheidsbevorderende traumabehandeling voor kinderen (IGT-K) wordt ingezet bij extreem vermijdende, chronisch getraumatiseerde kinderen en bij kinderen die snel dysreguleren. In deze workshop vertelt Nathalie Schlattmann – klinisch psycholoog, psychotherapeut en RINO-docent – hoe een IGT-K-behandeling eruit ziet. Ze presenteert de resultaten van het eerste onderzoek en staat stil bij manieren om deze kinderen te motiveren voor traumabehandeling. De deelnemers aan de workshop leren om met een traumasensitieve bril te kijken naar de problematiek van chronisch getraumatiseerde kinderen en het concept van 'het kleine kind binnenin'. Daarnaast is er in de workshop aandacht en tijd om bekender te raken met enkele EMDR-gerelateerde IGT-K-technieken, namelijk: gehechtheidsbevorderende (G-RDI) en zelfregulatiebevorderende (Z-RDI) technieken. Schlattmann toont een videofragment en doet oefeningen met de deelnemers.

Referenties

Schlattmann, N., Hein, I., & van der Hoeven, M. (2023). IGT-K, Integratieve gehechtheidsbevorderende traumabehandeling voor kinderen. Gezinstherapie en EMDR. Bohn Stafleu van Loghum.

Wesselmann e.a. (2021). Integratief Opvoeden. Strategieën voor de opvoeding van kinderen met gehechtheidstrauma (N. Schlattmann, M. van der Hoeven & I. Hein, Vert.). Bohn Stafleu van Loghum. (Originele bron gepubliceerd in 2014).

Terug naar de congrespagina.