Hamburger spreekt over de identiteit van de psychotherapeut.Marc Hamburger is psychoanalyticus, gevestigd in Utrecht, en werkt daarnaast in het post-masteronderwijs voor jonge psychologen en psychiaters. Hij is als supervisor verbonden aan de psychotherapieopleiding van de RINO Groep, aan de afdeling psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en aan de verenigingen NVPP (Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie) en NPaV (Nederlandse Psychoanalytische Vereniging).
Hij opent het congres met een lezing getiteld: 'Identiteit in deze tijd': de psychotherapeut.  Psychotherapeuten ontwikkelen een professionele identiteit langs vier posities: identificatie, de-identificatie, authenticiteit en originaliteit. Deze posities zijn alle vier van belang wanneer ze met elkaar verbonden blijven. Hoe blijven we trouw aan onze psychotherapeutische identiteit wanneer de context deze niet automatisch faciliteert?

Referenties

van Dam, Q., & Daenen, L. (Red.). (2011). Bekwaam handelen. Competenties en blinde vlekken vanuit psychoanalytisch perspectief. Stichting Nederlands Psychoanalytisch Instituut.

Akhtar, S. (2022). In Leaps and Bounds. Psychic Development and Its Facilitation in Treatment. Phoenix Publishing House.

Terug naar de congrespagina.