De scholen komen vanaf 11 mei weer langzaam op gang, te beginnen met het primair onderwijs. Bij de herziening van de coronamaatregelen door het kabinet op 21 april werden evenementen met vergunning- en meldplicht verboden tot 1 september. Daarmee is het congres- en evenementenseizoen van 2020 voorbij.
De basismaatregelen – 1,5 meter afstand houden, zoveel mogelijk thusis werken, handen wassen – blijven geldig. Stapsgewijs zal Nederland uit de intelligente lockdown komen, zo is aangegeven op 6 mei. Vanaf 11 mei is het uitoefenen van de meeste 'contactberoepen' weer mogelijk. Wel dienen daarbij de 1,5 meter afstand en het werken op afspraak in acht genomen te worden. Alle overheidsmaatregelen zijn te vinden op de website www.rijksoverheid.nl.

Het VKJP-congres op 19 juni gaat uiteraard niet door. De congrescommissie zoekt naar een datum in juni 2021. Lees meer.

Richtlijnen voor professionals en patiënten
Het internationale genootschap van kinder- en jeugdpsychiaters, ESCAP, heeft een lijst samengesteld van richtlijnen en adviezen voor professionals en patiënten in de geestelijke gezondheidszorg. Deze 'resources' zijn te vinden op de ESCAP-website (Engelstalig).