De vierdelige serie Therapie laat op integere wijze de intieme gesprekken tussen therapeut en cliënt zien die normaliter achter gesloten deuren plaatsvinden. In aflevering 1 en 3 zien we VKJP-lid Dafna Zwarts.

De therapeuten in Therapie hebben ieder hun eigen expertise. Psychiater Jim van Os (UMC Utrecht) behandelt patiënten met psychosegevoeligheid; Cocky Drost helpt christenen die vastlopen in hun seksleven; psycholoog Helen van Empel geeft mensen 1-uur-sessies; Dafna Zwarts is gespecialiseerd in kinderen en adolescenten met serieuze trauma’s; en bij gz-psycholoog Imane El Boujdaini komen vooral cliënten met een islamitische achtergrond.

Daarnaast delen Hanneke Groenteman, Jurre Geluk, Sosha Duysker en oud-schaatser Stefan Groothuis hun ervaringen met therapie.

Onbemensde camera’s registreren de sessies met hun cliënten, die buiten beeld en anoniem blijven. Hun stemmen zijn nagesynchroniseerd om hun privacy te bewaken. Toch krijgen we zo een duidelijke inkijk in hun psyche. We leren ondertussen ook de wereld van de therapeuten zelf kennen: hoe verwerken zij de sessies, wat nemen ze mee naar huis en hoe gaan ze te werk? Ze stellen niet alleen hun therapieruimte, maar ook zichzelf open.

Informatie 

THERAPIE is te zien op NPO Start. 
De serie is vanaf woensdag 3 januari wekelijks op NPO3 te zien, om 21.55.
Alleen aflevering 4 heeft een ander tijdstip: woe 24 januari rond 23.15.

Meer lezen