Webpagina met informatie voor professionals, ouders, leerkrachten en jeugd.NJi geeft een overzicht van coronasteunpakketten
voor de jeugd

Een grote hoeveelheid advies en informatie over werken tijdens de coronacrisis is online gebundeld in het Dossier Corona. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie richtte deze webpagina's in voor professionals in de specialistische jeugdhulp – zoals kinder- en jeugdpsychotherapeuten – maar een deel van het dossier is ook gericht op ouders, leerkrachten en jeugd.
Het dossier besteedt aandacht aan de psychosociale gevolgen van de pandemie, kwetsbare kinderen of gezinnen, het digitaal of hybride inrichten van het werk en andere praktische informatie, en zet een voorbeelden en onderzoeken op een rij. Het dossier geeft tips over praten met kinderen over de impact van het virus, bijvoorbeeld als zij angstig zijn of autisme hebben en over de beste hulp tijdens corona voor kinderen in een kwetsbare thuissituatie. Ook wordt de weg gewezen naar betrouwbare informatie en hulpmiddelen voor ouders, jongeren en professionals.