Op 12 juli is het kunstproject Stille Strijd van het Power of Art House gelanceerd op het Museumplein in Amsterdam. Een groot kleurrijk standbeeld van een in elkaar gedoken jongen staat symbool voor de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren voeren. Het beeld is van verre zichtbaar door zijn grote afmeting van zo’n 2,5 meter hoog en 4 meter lang en zijn felle gele kleur.

Het Power of Art House wil met dit kunstwerk de taboe rondom depressie en zelfdoding onder jongeren doorbreken en het gesprek op gang brengen. Het beeld zal de komende maanden rondreizen door een aantal steden in Nederland waaronder Utrecht, Maastricht, Den Haag, Rotterdam en Haarlem.

Toename zelfdoding onder jongvolwassene
Het aantal zelfdodingen door jongeren tot 30 jaar is de afgelopen jaren toegenomen. Het gaat met name om jongvolwassen mannen tussen 20 en 30 jaar. Het Power of Art House vraagt met het kunstproject Stille Strijd aandacht voor deze verontrustende cijfers. “Er rust een behoorlijke taboe op depressie, terwijl erover praten juist zo belangrijk is om het isolement te doorbreken. Dit beeld schreeuwt om aandacht.”, aldus kunstenares Saskia Stolz van het Power of Art House.

Een aantal van de gesprekken die Stolz had met jongeren is te lezen op de website www.stillestrijd.com.

 

Meer lezen